GPS kölcsönzés

Az eredményes horgászathoz nemcsak a minőségi bojlik használata fontos, de az is, hogy ezeket a finomságokat precízen bejuttassuk a horgászhelyre. A hely megjelölésére leggyakrabban a bójázást választják a horgászok. Ha ez nem megy, akkor alkalmazható még a zsinórjelölés is. Vannak azonban, hogy vannak olyan helyzetek, amikor ezek a hagyományos módszerek nem működnek:

– ha nem tudsz bójázni, mert tilos csónakázni (pl. Beton tó), vagy nem áll rendelkezésre csónak,
– ha túl nagy a távolság (pl. Palotás, Balaton),
– ha a fodrozódó víztükör visszaveri a napfényt, és sem a bóját, sem a hajót nem látod,
– éjszaka, vagy sűrű ködben, amikor nemcsak a bója megtalálása okoz gondot, de a hajó visszahozatala is.

Ezt a problémát legkönnyebben egy GPS-szel tudod megoldani. GPS-t is tudunk kölcsönözni bármelyik hajónkra. Vagy akár a Te saját hajódra is. Ehhez mindössze egy 3M ipari tépőzárat kell ragasztanunk a hajó tetejére, amihez biztonságosan rögzíthető a jeladó.

Fontos: a GPS nem veszi át az irányítást a hajód felett. A kontroll a te kezedben van, te mozgatod a hajót a távirányítóval. A GPS pedig megmutatja, hogy merre menj, csakúgy mint az autódban. A használata:

1. A horgászat elején mentsd el a bázist, azaz a stéget. Ez azért fontos, hogy sötétben vagy ködben is visszatalálj.
2. Húzd be a szereléket az első horgászhelyre, és mentsd el a pozíciót. Ezentúl ide mindig nagy pontossággal vissza fogsz találni.
3. Hozd vissza a hajót, és húzd be a második szerelékedet is, majd mentsd el a második pontot.
4. Ha 3 bottal horgászol, természetesen annak helyét is elmentheted. Sőt, negyedik vagy ötödik helyet is menthetsz, amit nem is horgászol, csak etetsz, és később horgászol meg.
5. Ha ráetetés szükséges, könnyedén megoldhatod anélkül, hogy a szerelékedet megmozdítanád. Az etetőhajóval jóval kevésbé zavarod meg a halakat, mintha csónakkal mennél be.

A lenti videóban az látszik, amikor 47 méterről visszahoztam a hajót a stéghez, és megálltam előtte 7 méterrel. A valóságban ez természetesen működik 2-300 méteren is, és sokkal gyorsabban is mozoghat a hajó, csak az utolsó 20-30 métert célszerű lassan megtenni.

A zöld nyíl mutatja, hogy merre fordítsd a kormányt. Jobbra felül a távolság a céltól. Alatta a célpont neve (WP1). Ezt át is nevezheted: pl. “Nádas” vagy “Törés” vagy “Stég”.

A GPS bérleti díja:
1 nap: 2.490Ft
2-3 nap: 2.390Ft/nap
4-6 nap: 2.290Ft/nap
7. naptól 2.190Ft/nap

Csak a horgászattal töltött napokért kell fizetni, az elszállítás és a visszahozatal napja díjmentes. Kaució: 30.000Ft a hajóra, 20.000Ft a radarra, és 20.000Ft a GPS-re. Hívd most a 06-70-170-3596 számot!

Oszd meg barátaiddal a Facebook-on!

Oszd meg barátaiddal a Facebook-on!